Waarom kiest u voor HeliCentre…

Veilig
U bent in goede handen. HeliCentre voldoet door haar overheidscertificering aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarnaast bent u bij ons automatisch verzekerd voor schade ten gevolge van ongevallen.

Persoonlijk
U wordt daadwerkelijk geholpen met uw vraag (op helikoptergebied). Naast het vliegen kunnen wij bijvoorbeeld voor u de bijkomende organisatie, logistiek en vergunningen uit handen nemen.

Moderne eigen vloot
HeliCentre heeft haar eigen helikoptervloot en daarmee alle kennis over (on)mogelijkheden van uw opdracht of opleiding. U doet rechtstreeks zaken met de uitvoerder van de vluchten.

Professioneel
U krijgt wat we beloven. HeliCentre kan u door haar uitgebreide kennis en ervaring meedenken en u als geen ander adviseren.

Er zijn in Nederland vele aanbieders van (tickets voor) helikoptervluchten zonder eigen helikopters. Er is echter een zeer klein aantal helikopterbedrijven dat de uitvoering van de vluchten mag doen. De uitvoerder moet namelijk voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen en beschikken over diverse zware vergunningen. HeliCentre hoort daar bij!

Uw helikoptervlucht of -operatie bij HeliCentre voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot veiligheid van de toestellen, kennis van piloten, kwaliteit van personeel, aanwezige procedures en verzekeringen.

Jaarlijks worden wij meerdere malen gecontroleerd door de inspectie leefomgeving en milieu (IL&T), de luchtvaartpolitie, defensie en de omgevingsdiensten van de provincies. Hierbij moeten wij aantonen dat wij uw veiligheid kunnen garanderen en dat we werken volgens de strengste veiligheids- en milieunormen.

Heeft u een ingewikkelde of grote opdracht? Wij ontzorgen u met onze uitgebreide kennis, mobiel representatief materieel op de grond, aansluitend vervoer, brandstof op locatie en uitgebreide of professionele ontvangst van uw passagiers

MATERIEEL

Naast helikopters ondersteunen wij u met extra materieel om van uw opdracht een succes te maken. Op vliegveld Lelystad kunnen wij groepen mensen ontvangen in ons moderne pand. Daarnaast regelen wij voor u op locatie, indien gewenst:

 • Autovervoer ter ondersteuning van uw opdracht;
 • Mobiele brandstof tankmogelijkheden waardoor wij niet hoeven om te vliegen om bij te tanken en de helikopter langer tot uw beschikking staat. Uiteraard is dit inclusief de benodigde mileumaatregelen;
 • Een mobiele incheckbalie met omroepinstallatie en muziekfaciliteiten. Hiermee kunnen wij grote groepen mensen professioneel ontvangen, ook bij slecht weer;
 • Veiligheidsmiddelen zoals brandblussers, defibrilator en EHBO kits.

Verzekeringen en vergunningen

HeliCentre heeft een aansprakelijkheidsverzekering en een inzittendenverzekering waardoor u bent gedekt bij schade en ongevallen. Wanneer u HeliCentre uw vluchten laat uitvoeren, hoeft u zelf geen aanvullende verzekeringen af te sluiten.

Tenslotte is HeliCentre gecertificeerd door de luchtvaartinspectie (IL&T) en de militaire luchtvaartautoriteit (MAA). Een helikopterbedrijf mag alleen onder zeer strikte voorwaarden haar diensten aanbieden met als doel de veiligheid te kunnen garanderen en overlast te beperken. HeliCentre voldoet hiermee aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen binnen de luchtvaart.

Vervoersvergunning (AOC)

Voor het uitvoeren van personenvervoersvluchten beschikken wij over een AOC (Air Operator Certificate). Hiermee is gegarandeerd dat wij voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en kwaliteitseisen. Wij vervoeren u met eigen helikopters onder onze eigen naam zoals u dat graag wilt.

Opleidingsvergunning (ATO)

Om nieuwe piloten/instructeurs/examinatoren op te mogen leiden, beschikken wij over een opleidingsvergunning (ATO, Approved Training Organisation). Hiermee is gegarandeerd dat het brevet dat u bij ons haalt, goedgekeurd is over de hele wereld.

Speciale opdrachten (SPO)

Om speciale missies uit te voeren zijn wij geregistreerd als SPO (Special Operations) organisatie. Hiermee is gegarandeerd dat wij voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en kwaliteitseisen. Speciale missies zijn bijvoorbeeld:

 • Foto- en filmvluchten;
 • Inspectievluchten (wegen, water, infrastructuur);
 • Gewasbescherming;
 • Laagvlieg obstakelverkenningen;
 • Hijswerkzaamheden.

Landingsontheffing (TUG)

Het is in Nederland alleen toegestaan om te vertrekken van – en te landen op – een vliegveld. Wij mogen echter bijna overal in Nederland landen of vertrekken omdat wij beschikken over een ontheffing bij ALLE provincies in Nederland (Generieke TUG, Toestemming Uitzonderlijk Gebruik). Binnen 24-48 uur regelen wij voor u de benodigde toestemmingen en kunt u in- of uitstappen op bijna elke locatie. Natuurlijk staat bij de selectie van deze locaties de veiligheid, milieu en overlastbeperking voor de omgeving centraal.

De volgende certificaten zijn in ons bezit:

 • Personenvervoer (NL-AOC-36);
 • Opleidingen (NL-ATO-31);
 • Opleidingen voor defensie (MAA-NLD A-FCL-006)
 • Onderhoud (NL.MG.0036);

Hoe groot is HeliCentre?

HeliCentre is een modern en klantgericht bedrijf dat zich sinds de oprichting in 2005 verder heeft ontwikkeld. Inmiddels heeft HeliCentre een groot team van ruim 50 medewerkers die hard hun best doen om u op een veilige en plezierige manier op te leiden of op hoog niveau te vervoeren.

Dit team bestaat niet alleen uit enthousiaste piloten, instructeurs en administratief/ondersteunend personeel maar ook uit een grote groep groundcrew die altijd voor u klaar staat.

Piloten

Onze piloten zijn professionele beroepsvliegers.

Dit betekent dat zij een uitgebreid opleidingstraject hebben doorlopen voordat ze het vak als commercieel vlieger mogen uitvoeren. Jarenlange intensieve training zorgt er voor dat u zich veilig voelt. Naast de uitgebreide ervaring worden zij regelmatig medisch gekeurd en leggen zij elk half jaar een uitgebreide vliegtest af bij een onafhankelijke examinator.

Groundcrew

”HeliCentre groeit”

Dat lukt niet zonder een team van goed getrainde groundcrew members die de operatie op de grond veilig laten verlopen. Alle groundcrew members worden net als de piloten regelmatig getraind om de veiligheid optimaal te borgen.

Zij staan klaar om u te ontvangen op de landingslocatie. U krijgt van hen een duidelijke veiligheidsbriefing zij helpen u veilig de helikopter in  en uit te stappen.
Ook voor alle vragen omtrent de helikopter, procedures en wetenswaardigheden kunt u bij hen terecht!

Helikoptervloot

HeliCentre kent inmiddels een vloot van diverse helikopters. Van kleine types, geschikt voor training en kleine opdrachten tot en met helikopters van vier, vijf of meer personen. Afhankelijk van de operatie biedt HeliCentre u de passende helikopter.

Types:

Daarbij werken wij samen met andere bedrijven waardoor wij -indien gewenst- ook andere helikoptertypen kunnen aanbieden.

Alle helikopters worden intensief onderhouden waardoor de continuïteit en veiligheid zijn gewaarborgd.

Wilt u meer informatie, of bent u op zoek naar referenties?

Neem vrijblijvend contact met ons op