Coronavirus

Update 6 april 2020

Beste HeliCentre relatie,

We informeren u graag hoe HeliCentre met de corona pandemie omgaat.

RIVM richtlijnen
HeliCentre hanteert de richtlijnen van het RIVM voor onszelf en al onze passagiers/leerlingen. Wij werken zoveel mogelijk vanaf huis en groepsbijeenkomsten worden uitgesteld tenzij deze noodzakelijk zijn om de veiligheid van de operatie op peil te houden.

Onze prioriteit ligt bij het zo goed mogelijk ondersteunen van overheidsinstanties (zoals defensie en politie). Vluchten worden uitgevoerd met slechts de vlieger aan boord. Indien er toch meerdere personen aan boord nodig zijn, voeren wij alleen  vluchten uit die noodzakelijk zijn voor:

  • De veiligheid of het in standhouden van vlieglicenties;
  • De instandhouding van onze AOC/ATO/SPO vergunningen;
  • Maatschappelijke doelen.

Helikopterhuur voor individuele gebrevetteerde vliegers blijft mogelijk en alle geplande vluchten/opleidingen tot 28 april 2020 worden opgeschort indien deze niet voldoen aan bovenstaande. Deze termijn kan worden aangepast wanneer de omstandigheden daarom vragen.

Simulator training blijft mogelijk omdat wij daar de onderlinge afstand van 1,5 meter kunnen garanderen. Er kunnen maximaal 3 personen tegelijk in de simulatorruimte.

Uiteraard schudden we geen handen, houden minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar en reinigen we onze middelen om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen.

Wat betekent dit voor u?
We verwachten dat u de richtlijnen van het RIVM ook volgt wanneer u een bezoek brengt aan HeliCentre. Heeft u een vlucht staan met één van onze helikopters die voldoet aan bovenstaande, dan kan deze gewoon doorgaan.

Openingstijden
Vooralsnog blijft ons kantoor gesloten, maar op afspraak kunt u wel bij ons terecht. We zijn telefonisch (088-1221221) en via email (info@helicentre.eu) bereikbaar.

Tenslotte bereiden we ons ook voor op het scenario dat het virus zich nog verder verspreidt en we genoodzaakt zijn om onze openingstijden of vluchtschema’s aan te passen. Uiteraard informeren we u daarover zo snel mogelijk.

Groet en goede gezondheid toegewenst. Zorg goed voor elkaar!

Team HeliCentre