Haal uw privé helikopterbrevet

Zelf met een helikopter op pad!

Wat is het toch mooi om zelf op pad te kunnen met een helikopter. Gewoon samen met familie en vrienden met de heli op pad of zelfstandig vliegen als eerste stap op weg naar uw beroep tot helikoptervlieger.

Haal uw helikopterbrevet en de wereld aan mogelijkheden ligt letterlijk onder uw voeten!

PPL

De opleiding tot het niveau van PPL(H) bestaat uit een theoretisch deel en een praktisch deel. Deze trajecten proberen we zo veel mogelijk synchroon te laten lopen. Dit heeft als voordeel dat u het geleerde direct in de praktijk kunt brengen.

Tenslotte dient u ook medisch goedgekeurd te zijn (EASA klasse 1 of 2) om een brevet te mogen halen.

De theorie

De theorie is op basis van zelfstudie en indien u wenst kunt u ook met de theorie begeleid worden door onze ervaren instructeurs. U moet de volgende 7 examens afleggen:

  • Aircraft General Knowledge & Principles of Flight;
  • Airlaw & Operational procedures;
  • Communications;
  • Flight Performance & Planning;
  • Human Performance & Limitations;
  • Meteorology;
  • Navigation.

Voor het vak communications moet u naast theorie examen ook een praktijk radio examen afleggen waarin een vlucht nagebootst wordt en u laat zien dat u de juiste radiotermen gebruikt om miscommunicatie met de luchtverkeersleiding te voorkomen.

Omdat u na het behalen van uw brevet door heel Europa en zelfs de gehele wereld mag vliegen, is een algemene Engelse taalvaardigheidtest verplicht, de zogenaamde LPE (Language Proficiency Endorsement). Afhankelijk van uw beheersing is deze aantekening 3 jaar, 6 jaar of onbeperkt geldig.

DE PRAKTIJK

Het praktijkdeel bestaat uit een aantal lesvluchten samen met een instructeur. Daarnaast gaat u ook zelfstandig zonder instructeur op pad.

De opleiding verzorgen wij op de Guimbal Cabri G2 of de Robinson R44 helikopter.

Om solo te mogen dient u minimaal 16 jaar oud te zijn.

PRAKTIJKEXAMEN

Na het voltooien van zowel de theorie als de praktijkopleiding mag u praktijkexamen doen met één van onze examinatoren. De examinator toetst uw kennis en vaardigheden en na het succesvol afronden hiervan mag u uw PPL(H) brevet aanvragen!

De minimumleeftijd voor het afleggen van het PPL(H) examen, is 17 jaar.

Kosten

Voor de PPL(H) opleiding bestaan de kosten uit helikoptergebruik, brandstof, instructeur, landingsgelden, theorie(examens) en verzekeringen. Houdt u rekening met een bedrag van in totaal ongeveer € 40.000,-.

De kostenindicatie is gebaseerd op de Guimbal Cabri G2 maar uiteraard kunt u ook lessen op onze andere types.

De kosten zijn gebaseerd op het wettelijke aantal vlieguren maar het totaal aantal vlieguren zal uiteraard ook afhankelijk zijn van hoe regelmatig u les neemt en hoe snel u het vliegen oppakt.

 499,00 925,00
 425,00 699,00