HeliCentre helikopter simulator

Trainen voor uw Instrument opleiding, Multi Crew opleiding en PBN

Een EASA gecertificeerde, hypermoderne, zeer realistische en goed toegankelijke flight simulator.

Gecertificeerd voor Instrument Rating (IR) opleidingen, Performance Based Navigation (PBN) en Multi Crew (MCC) training. Ook geschikt voor het afnemen van proficiency checks en skill tests. U kunt algemene vlieg procedures, procedures in controlled airspaces en procedures voor vliegveldnaderingen onder zeer realistische weersomstandigheden trainen.

Het oefenen van Airbus EC135 procedures uit de Airbus flight manual is eveneens mogelijk vanwege de volledige 1:1 kopie van de cockpit van deze helikopter.

Gecertificeerde simulator met extreem realistische graphics en volledig werkende EC135P2+ cockpit layout

EASA gecertificeerd als FNPT-III/MCC én FTD-3

Onze SIM is EASA tweevoudig gecertificeerd (cert# NL-246 en NL-248). U kunt EASA profchecks en skill tests uitvoeren en profiteren van de waarheidsgetrouwe graphics en het realistische EC135 flight model waardoor de getrainde procedures meer inhoud krijgen en beter beklijven.

7 dagen per week

Van maandag tot en met zondag kunt u bij ons terecht in onze hypermoderne, ruime en climate controlled ruimte. U reserveert online en heeft direct een actueel inzicht in de beschikbaarheid. Van 8:00 tot 24:00 staat de SIM tot uw beschikking en kunt u hem boeken in slots van 2 uur.

HeliCentre instructeur of eigen instructeur

WIlt u trainen met uw eigen instructeurs of met een HeliCentre instructeur? Wilt u een skill test of proficiency check afnemen met een eigen examinator of een HeliCentre examinator? Alle opties zijn mogelijk!

Met het volgen van de “Operator training” leert uw eigen instructeur alle ins- en outs van deze state of the art simulator.

Volgende stap?

Bent u geïnteresseerd in onze SIM en wilt u een afspraak maken om te trainen of wilt u eerst alle mogelijkheden beter inzichtelijk hebben? Neem contact met ons op.

info@helicentre.eu +31 (0)88-122 122 1

Trainen in een simulator

U traint op een waarheidsgetrouwe en volledig functionele kopie van de Airbus EC135P2+ met FCDS cockpit. Er is daar plaats voor twee personen die gelijktijdig kunnen trainen.

De instructeur en een eventuele observator nemen plaats in een aparte ruimte (het instructor station). Hierin bevinden zich de bedienings PC’s waarmee alle vluchtparameters en trainings items door de instructeur kunnen worden gemonitord en ingesteld.

Door middel van 6 hoogresolutie projectoren wordt het beeld weergegeven op een groot halfrond conisch scherm. Hierdoor wordt u vanuit de cockpit omgeven door realistische beelden en kunt u daadwerkelijk de oefeningen doen die anders in de helikopter gedaan zouden moeten worden: Veilig, leerzaam en efficiënt.

De kwaliteit van het beeld en de volledig werkende inrichting van de cockpit, zorgen ervoor dat u met deze SIM veel meer krijgt dan “slechts” een FNPT-III. Komende maanden wordt het vluchtmodel uitgebreid waardoor deze SIM naar het ongeëvenaarde kwaliteitsniveau van een FTD-3 wordt getild. U kunt er dan niet alleen op trainen maar ook EASA profchecks en en skilltests op doen, samen met een van onze examinatoren.

Missietraining? Ook dat is mogelijk: Hoisten, platformlandingen, HEMS training, u zegt het maar. De uitgebreide visuele database bevat alle airports in Nederland plus diverse speciale plaatsen in hoge resolutie waardoor missies natuurgetrouw kunnen worden geoefend. Speciale wensen? Bespreek ze met ons zodat wij de trainingsmogelijkheden naar uw wens kunnen uitbreiden.

Technische details

De simulator (NL-246) is gecertificeerd voor:

 • CAT1, RVR 550m, DH 200ft
 • IFR-training;
 • Proficiency checks (partially);
 • Autocoupled approach;
 • ACAS I;
 • WX-radar;
 • RNP Approach / LNAV;
 • RNP Approach / LPV;

Bovenop de FNPT-III / MCC norm, is de simulator uitgerust met:

 • Vibratie platform;
 • Visual system van 200×70 graden met 6 onafhankelijke projectoren;
 • Mogelijkheid voor misstietraining voor landingen op:
  • schepen;
  • (boor) eilanden;
  • verhoogde heliplatforms;
  • Ziekenhuis landingsplatforms;
 • Dubbele Garmin GTN750;
 • Debriefing station waar de volledige training kan worden afgespeeld en nabesproken.

Wilt u meer informatie, of bent u op zoek naar referenties?

Neem vrijblijvend contact met ons op