Foto- en filmvluchten per helikopter

Luchtopname per helikopter

Opnames vanuit de lucht zijn natuurlijk altijd bijzonder. De helikopter is het perfecte middel om luchtopnames te maken van bijvoorbeeld uw eigen huis of bedrijfsgebouw, een bijzonder schip of een speciale locatie of tijdens een evenement.
Door het hoge rotortoerental is het goed mogelijk om stabiel te fotograferen en/of te filmen. U kunt zelf de opnames maken of HeliCentre verzorgt voor u een professionele fotograaf of filmploeg.

FILMEN MET DE CINEFLEX HIGH DEFINITION CAMERA

Filmen met een gyro-gestabiliseerde HD-camerasysteem is het neusje van de zalm.
HeliCentre vliegt met het Cineflex V14-systeem: een ultra-flexibele, compacte, hoge resolutie gyro-gestabiliseerd HD-camerasysteem. Het systeem is over 5 assen gestabiliseerd, dus ook de horizon! De specificaties maken de mogelijkheden van de opnames enorm.

De Cineflex® is bijvoorbeeld 360° te draaien, 195° te kantelen en heeft een compensatie van +/- 45° van horizon. Als opname-apparatuur bieden wij een high-end DVS disk systeem 4:4:4, ongecomprimeerd met verwisselbare harde schijven. Maar ook de gebruikelijke tapes voor HD SR, HD Cam en DVC Pro HD. Aansluiting voor bijvoorbeeld Digi Beta is ook mogelijk.
De verdere aansluiting van HD-monitoren met geïntegreerde Waveform garanderen een optimale controle over positie en beeldsignaal.

Door het gebruik van erkende en gecertificeerde mounts kunnen zowel met de Cineflex als ook het FLIR-systeem gevlogen worden met onze helikopters van het type Robinson R44 en de Eurocopter EC120.

Flir

Het SD FLIR camerasysteem heeft een vijf-assige gyro stabilisatie en wordt vaak gebruikt voor nieuwsuitzendingen, sportevenementen en gebruikt in live-uitzendingen.

Gyromount

Het gyro-mount camerasysteem stelt u in staat om beelden te schieten vanuit de helikopter met uw eigen camera.
Het systeem is 3 x gyro-gestabiliseerd en kan gecombineerd worden met alle gebruikelijke Broadcast-camera’s/Live camera’s, maar ook met alle conventionele SLR camera’s 16mm/35mm.

Filmen/fotograferen uit de hand

Bij de Robinson R44 Raven II halen we de deur eruit tijdens de vlucht: zo heeft u maximale bewegingsvrijheid zonder hinderlijke reflecties van het raam en maximale scherpte.

Bij de Eurocopter EC120 bestaat die mogelijkheid ook, maar deze helikopter beschikt tevens over een raam dat tijdens de vlucht open kan.
Daarnaast bestaat bij de Eurocopter EC120 nog een mogelijkheid: de schuifdeur kan tijdens de vlucht open blijven.

Wilt u meer informatie, of bent u op zoek naar referenties?

Neem vrijblijvend contact met ons op