Flight Instructor Helikopter

Lesgeven in een helikopter!

Flight instructor worden

Met de FI(H) opleiding leert u niet alleen lesgeven en heeft u een grotere kans op de arbeidsmarkt, u leert ook uzelf goed kennen! Omdat u inzicht krijgt hoe u kennis over kunt brengen, ontdekt u waar uw eigen sterke en zwakke punten zitten en leert u wat uw eigen drijfveren zijn waarmee u al zover gekomen bent.

De opleiding tot flight instructor bestaat uit een theoretisch deel van 125 uur en een praktijk (vlieg) deel van 30 uur. De opleiding wordt afgesloten met een examen waarin u aan een “student” een volledige theorie- en praktijkles geeft.

Voordat u de opleiding kunt starten dient u minimaal 18 jaar oud te zijn en aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Heeft u al een CPL(H), dan mag u starten als u:

  • Minimaal 220 uur vliegervaring heeft op helikopters;
  • Minimaal 100 uur ervaring heeft als pilot in command (PIC) op helikopters.

Heeft u een PPL(H), dan mag u starten als u:

  • Minimaal 200 uur ervaring heeft als pilot in command (PIC) op helikopters.

De theorie

U begint met een aantal theorielessen waarin u wordt uitgelegd wat de verschillende manieren van leren zijn en hoe uw uitleg het beste kan aansluiten bij de verschillende studenten.
Na dit deel gaat u dieper in op de theorie van het helikoptervliegen en gaat u tot in detail begrijpen waarom de helikopter doet wat ie doet.
U leert vervolgens ook hoe u deze onderdelen kunt overbrengen op studenten door middel van veel oefeningen en presentaties.

Totaal beslaat het theoriedeel 125 uur.

De praktijk

Parallel gaat u de geleerde theorie in de praktijk brengen en gaat u daadwerkelijk vliegles geven aan een “student” en ontdekt u hoe deze kan reageren op uw lessen.

Dit vliegdeel beslaat 30 vlieguren

EXAMEN

De opleiding wordt afgesloten met een examen. Wanneer u slaagt voor dit examen mag u nieuwe leerlingen opleiden tot piloot.

Van tevoren krijgt u van uw examinator een lesonderwerp dat u tijdens het examen gaat behandelen. Tijdens het eerste deel van het examen geeft u een presentatie (theorieles) aan een groep studenten. Dit wordt gevolgd door een vlieginstructie die u geeft aan een examinator.

Kosten

De kosten voor de opleiding tot instructeur bedragen ongeveer € 27.000,-

Wilt u meer informatie, of bent u op zoek naar referenties?

Neem vrijblijvend contact met ons op